Dagelijks Woord

Nieuws VakantieBijbeldag

04 april 2024

Bericht van de werkgroep VakantieBijbelDag

Dag allemaal, 

Zoals jullie vast inmiddels al gelezen hebben in de kerkbode van 15 februari jl. zijn de voorbereidingen voor de jaarlijkse VakantieBijbelDag (VBD) alweer in volle gang. Een dag waarbij het Woord van God mag uitgaan! Een dag om gezellig met de kinderen actief bezig te zijn. Natuurlijk zoeken we weer hulp om deze dag voor de kinderen mogelijk te maken!

Graag willen we daarom vragen of jullie (ook) dit jaar bereid en beschikbaar zijn om ons te komen helpen. De taken bestaan onder andere uit het begeleiden van een groepje kinderen en te helpen bij onder andere knutsel-/timmeractiviteiten.

Wanneer?
De VBD zal plaatsvinden in en om Eben-Haëzer (Preekhillaan 3) op D.V. dinsdag 20 augustus a.s. van 8.15 tot 14.30 uur.

Wat wordt er gedaan?
Tijdens de VBD wordt er zowel binnen als buiten gewerkt. In de ochtend knutselen de kinderen van groep 1 en 2 een voertuig met papier/karton/eierdozen etc. Voorbeelden hiervan zullen op de tafels worden gelegd met uiteraard alle benodigdheden. De groepen 3 en 4 mogen dan iets met hout/spijkertjes maken.. De groepen 5 t/m 8 gaan die ochtend een voertuig maken op een (door ons voorbereid) onderstel met hout en grote stukken karton, spuitverf, stiften, etc.
In de middag is er een ander programma met verschillende activiteiten. Ook wordt er die middag een spannende wedstrijd gehouden.

Instrumenten zijn welkom!
Speel je een muziekinstrument en vindt je het leuk om de psalmen/gezangen mee te spelen? Dan horen wij dit graag eveneens bij de aanmelding! Wij zullen dan het bladmuziek mailen. Bij genoeg animo zullen we nog een avond plannen om een half uurtje met elkaar te oefenen.

Voorkeur?
Willen jullie bij het aanmelden als vrijwilliger doorgeven wat je voorkeur is: of je liever binnen met knutselen of buiten bij de oudere kinderen helpt? Dan proberen wij hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. 

Kinderoppas 
Dit jaar is er weer kinderoppas voor de kinderen van 0 t/m 4 jaar. Mocht je oudere kind(eren) hebben die thuis zijn op de dag dat je wilt helpen, mogen deze kinderen ook gerust meekomen.Opgeven als vrijwilliger kan door te mailen naar vakantiebijbelweek@hhgouddorp.nl of bellen/appen naar Willemieke: 0657101197/Erika: 0623871828; graag tot uiterlijk D.V. vrijdag 24 mei a.s.. 

Vergeet dan niet het volgende aan te geven:

1) de eventuele kinderoppas;

2) de voorkeur naar binnen of buiten helpen te vermelden;

3) of je een instrument wilt bespelen.

Let op: gezien de activiteiten buiten plaatsvinden geldt dat de weersomstandigheden het toe moeten laten. Bij regen, wind zal de betreffende dag worden geannuleerd

Er worden foto’s gemaakt!

We wijzen er tenslotte nog op dat er op het terrein van Eben-Haëzer foto’s worden gemaakt. Bij het opgeven, geef je meteen ook toestemming voor het maken en plaatsen van foto’s.

We zien er als team naar uit om de kinderen weer een leerzame en gezellige dag met jullie hulp te geven, om Zijn Naam groot te maken.

Hartelijke groet,

Team VBD (Maarten en Erika Achterberg, William Akershoek, Kees Breen, Gerianne de Bruine, Marjoke Grootenboer, Corné de Jong, Aaltje van Oostenbrugge, Gertjan den Ouden, José Ras en Willemieke de Ronde)

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit